Mičigen: Softverska greška kriva za manjak Trampovih glasova?

EN ARBOR – Pristalice predsednika Donalda Trampa u Mičigenu tvrde da je zbog softverske greške možda smanjen broj njegovih glasova.

Dok svi najnoviji podaci ukazuju na verovatnu pobedu demokrate Džo Bajdena, republikanci iz Mičigena tvrde da je u okrugu Antrim više hiljada glasova u korist Donalda Trampa dodeljeno Džou Bajdenu i kandidatu Demokratske stranke za senatora Geriju Pitersu, umesto republikancu Džonu Džejmsu zbog softverske greške.

Na osnovu 98 odsto prebrojanih glasova u Mičigenu, Bajden vodi sa 146.123 glasa prednosti, pa su i AP, i drugi uticajni mediji u SAD već objavili da je on pobednik u toj državi, preneo je Njujork post.

Predsedavajuća Republikanske stranke u državi Mičigen Lora Koks izjavila je da je u okrugu Antrim oko 6.000 glasova greškom dodeljeno demokratskom predsedničkom kandidatu, umesto Donaldu Trampu i za tu grešku optužila „kvar na softveru“.

Ona je dodala da je otada otkriveno da isti softver korišćen u čak „47 okruga sa istom svrhom“, što je više od polovine od 87 okruga koliko ukupno ima u toj saveznoj državi, a njenu izjavu Trampov izborni štab je delio na Tviteru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    U zemlji koja je napravila IBM i NCR , INTEL procesor, Mikrosoft i Aple tvrditi da je softver kriv za krađu glasova je zaista Američki sindrom(lazi svugdje, jer laž bolje prolazi od istine). Softver se nemože pokvariti, on se samo može napraviti da daje lažne podatke i to svugdje isto, u što ne sumnjam ako su demokrate u pitanju i Bajden(pogledajte šta je 1995 godine govorio u Američkom senatu o Srbima, jer je bio dobro pomazan od svjetskog muslimanskog lobija.Nekome bajden treba, a najviše neprijateljima Amerike i cijelog miroljubivog svijeta.