Mickoski reka Kurcu: Za VMRO sporazum sa Grckom neprihvatljiv

SKOPLJE – Lider najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE Kristijan Mickoski sastao se danas u Skoplju sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, kome je preneo da je ta stranka strateški opredeljena ka evropskim integracijama, ali da i dalje smatra da je sporazum sa Grčkom neprihvatljiv i nepovoljan za Makedoniju.

Kako su preneli makedonski mediji, Mickoski je Kurcu rekao da su članstvo Maedonije u EU i NATO državni i strateški interes, te da je VMRO-DPMNE otvorena za dalje produbljivanje saradnje sa Austrijskom narodnom partijom kao sestrinskom partijom u okviru Evropske narodne stranke.

Mickoski je, međutim, Kurcu rekao da je VMRO-DPMNE i dalje na stanovištu da sporazum sa Grčkom neprihvatljiv jer dovodi Makedoniju u nepovoljan položaj.

On je rekao da je kompletan proces pregovora o sporazumu sa Grčkom protekao netransparentno bez konsultacija sa opozicijom, a da sam sporazum ne odražava nacionalne interese Makedonije.

VMRO-DPMNE je, takođe, rekao da je referendumsko pitanje dvosmisleno i da je namera vlade da tako napravi konfuziju među građanima i da bi prikrili od građana suštinu koja se od njih očekuje i za šta zapravo treba da se izjasne

VMRO-DPMNE je jedina stranka koja još nije javno saopštila stav u odnosu na referendum i nije pozvala glasače ni da izađu na referendum 30. septembar, kao ni, ako izađu, kako da glasaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar