Milanović: Blamaža Državnog tužilaštva

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je jutrošnje hapšenje više osoba, među kojima su bivša zamenica županijskog državnog tužioca u Zagrebu Mirela Alerić Puklin, njen suprug Goran i Piruška Canjuga, jedna od 15 optuženih za slučaj Agrokor zajedno sa Ivicom Todorićem i poručio da je „to blamaža Državnog tužilaštva (DORH).

Milanović je novinarima u Zagrebu rekao da je interesantan tajming i da se radi nešto nešto da bi, kako je kazao, nešto prikrili.

Pitanje je, ističe, da li je DORH uopšte radio na slučaju hapšenja bivše ministarke Gabrijele Žalac.

„Prema navodima OLAF-a, koji je to preuzeo nakon što se u Hrvatskoj o tome nije radio ništa, predmet je bio mrtav. Tek tada je došao OLAF. Zašto se nije radilo? Verovatno da se neko zaštititi, ne mogu reći koga….“, rekao je Milanović.

Uveren je da tu neko ne govori istinu, kaže Milanović i ističe:

„I da mi neko slučajno ne kaže da je ovo pritisak na pravosuđe. Ovo je pritisak na jetru i gušteraču hrvatskih građana. Ono malo poverenja građana razbijeno je kao kineska vaza i ne može je niko zalepiti. Zašto se nije radilo? Verovatno da bi se neko zaštitio, ne mogu reći ko“, rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Za slučaj Agrokor, Milanović kaže da je napravljena katastrofalna greška u veštačenju, jer su veštaci bili u sukobu interesa:

„To je od početka bilo osuđeno na blamažu. Šta su mislili – da advokati Todorića neće to primetiti? To je servirano njegovim advokatima“, rekao je Milanović, preneo je hrvatski portal Dnevnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar