Milanović: Predložio sam integraciju Kosova

ZAGREB – Na vanrednom samitu NATO u Briselu spominjana je BiH kao navodno ugrožena zemlja, ali nisu spomijnjani Beograd i Priština, izjavio je danas u Briselu hrvatski predsednik Zoran Milanović, koji je, kako kaže, predložio integraciju Kosova da to „konačno postane jedna zaokružena država“, ne precizirajući na kakvu integraciju misli.

„Predložio sam da Kosovo integrišemo, da to konačno postane jedna zaokružena država“, rekao je Milanović, čiju izjavu su uživo prenosili hrvatski portali.

Dodao je, međutim, da još uvek četiri članice nisu priznale kosovsku nezavinost.

Iznoseći lični utisak, Milanović je rekao da smatra da Srbija, koja za neki dan ima izbore, kako je naveo, „već dugo u krizi identiteta i da teško shvata da je za Rusiju ipak samo fusnota“.

„Srbija je u NATO-u partner, isto kao i Bosna. Mora imati jasnu zapadnu perspektivu, važno je da joj se jasno u ovoj situaciji ponudi, pa ako shvati, shvati, ako ne shvati, ne shvati“, smatra Milanović.

Na pitanje novinara da li je bilo reči detaljnije o situaciji u BiH, koja je, kako je navedeno, zemlja pod ruskim pritiskom, Milanović je rekao:

„A što, Srbija nije pod ruskim pritiskom? Ako želi taj pritisak, neka bude pod njim. A BiH se mora urediti unutar sebe, jer nema ni približno jedinstven glas o ovom pitanju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar