Milatović: Đukanović je višegodišnji ratni huškač

PODGORICA – Kandidat neparlamentarnog Pokreta Evropa sad za predsednika Crne Gore Jakov Milatović optužio je aktuelnog predsednika i pretendenta na još jedan mandat za šefa države Mila Đukanovića da je odgovoran za incident koji mu se dogodio u petak na Cetinju i poručio mu da je višedecinski ratni huškač i da radi sve da bi sačuvao imunitet.

Reagujući na izjavu Đukanovića povodom incidenta koji se dogodio Milatoviću na Cetinju, kandidat PES kaže da je Đukanović suočen sa izvesnim porazom koji sledi.

„Dokazani višedecenijski ratni huškač, osnivač of-šor kompanije i prevaziđeni političar Milo Đukanović sada više i ne krije sredstva kojima se služio, radeći sve da bi sačuvao imunitet i suočavanje sa oslobođenim pravosudnim organima“, saopšteno je iz PES-a.

„Strah koji iz njega progovora, te kukavičluk da koristi druge radi svoga interesa, kako bi sebe predstavio jedinim državnikom koji je dobrodošao na Cetinje, može samo proći kod onih koje je uvukao u svoje prljave kombinacije, te ih napravio zavisnim“, poručio je Milatović.

Poručio je da Đukanović danas radi isto ono što je radio 90-tih priređivao istom tom Cetinju i rodonačelnicima ideje nezavisne Crne Gore.

„Predsednik DPS-a ima samo jednu večnu ideologiju, a to je lični i porodični interes. Svi koji su se suprotstavili tome, bili su meta fizičkog i medijsko-propagandnog linča“, naveo je Milatović.

Istakao je da „sada, okupan u drugim bojama u odnosu na devedesete i zatočen u paničnom strahu da na podelama više ne može da vlada, okreće se jako opasnom pokušaju da zbog imuniteta celo društvo opet uvede u nestabilnosti i tenzije“.

„Odnos prema Crnoj Gori i Cetinju ste pokazali za ovih trideset godina. Zatvorene fabrike, devastirana privreda i raseljavanja, koja nisu zaobišla ni Cetinje jeste vaš autentičan pečat i neizbrisiv trag, koji ne možete zamaskirati i izbrisati sa isceniranim incidentima, niti kreiranjem imaginarnih državnih neprijatelja. Da ste bili posvećeni opštem i društvenom prosperitetu kao ličnom i of-šor destinacijama, danas bi Crna Gora bila srećna zemlja“, naveo je Milatović.

Umesto povećanja standarda, kako poručuju iz Pokreta Evropa sad, vi ste kao predsjednik i premijer znali, uz svoje porodično bogatstvo, da povećate stopu kriminala i korupcije, te broj raseljenih i siromašnih.

„To što ste napravili ovom društvu i državi, uz pravosudne organe, sudiće i nove generacije koje dolaze. Ne možete pobediti pravdu i budućnost. Stoga, vaše je samo da odete“, naveo je Milatović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar