Milijarder otrovan, sumnja se da ga je ubio kolega (foto)

Milijarder Lin Ći, kineski gejmerski tajkun, umro je na Božić, objavila je njegova kompanija, a policija sada istražuje da li je 39-godišnjak otrovan, prenosi CNN.

Upravni odbor kompanije Yoozoo objavio je 26. decembra saopštenje u kom je potvrdio smrt osnivača i predsednika Ćija.

„Direktori, nadzornici, viši menadžment i svi zaposleni u kompaniji izražavaju duboko žaljenje zbog smrti gospodina Lin Ćija“, navodi se u saopštenju.

Linov kolega, 39-godišnjak s prezimenom Šu, zadržan je u Šangaju, a vlasti su u saopštenju navele da su prvi put upozoreni na trovanje 17. decembra.

Policija je saopštila da je Šu „osumnjičen za činjenje velikog krivičnog dela“.

Dva dana pre smrti, Yoozoo je saopštio da je Lin primljen u bolnicu zbog „fizičke neprijatnosti“, ali da je u stabilnom stanju i da se oporavlja.

Težak milijardu dolara

Smatralo se da je Lin, čija je kompanija bila među vodećim kineskim izdavačima igara po globalnom prihodu, težak oko milijardu dolara (6,8 milijardi juana), prema globalnoj listi bogatih Hurun Reporta.

Osnovan 2009. godine, Yoozoo je poznat po RPG-u Game of Thrones: Winter is Coming.

Nakon što je 2014. svoju pažnju usmerio na filmsku produkciju, Lin je otkupio prava na kineski naučno-fantastični roman Problem triju tela, a Yoozoo Group osigurao je ugovor s Netflixom za adaptaciju knjige u televizijsku seriju čiji su producenti Dejvid Beniof i DB Vejz, zaslužni i za Igru prestolja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

milijardertrovanjeubistvo
Komentari (0)
Dodaj komentar