Ministar: U napadu u Obali Slonovače ubijeno 15 civila i tri policajca

Petnaest civila i tri pripadnika bezbednosnih snaga ubijeni su u terorističkom napadu u popularnom letovalištu Grand Basam u Obali Slonovače, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova te zemlje Hamed Bakajoko zvaničan bilans jučerašnjeg napada.

Ministar je dodao na konferenciji za štampu i da je troje terorista ubijeno. Ranije je bilo javljeno da je u napadu na tri hotela u Grand Basamu ubijeno 14 civila i dva pripadnika bezbednosnih snaga kao i šest terorista.

Bakajoko je dao izjavu posle vanrednog sastanka vlade i nacionalnog saveta za bezbednost. On je takodje rekao da je od danas proglašena trodnevnu nacionalna žalost u zemlji.

Medju poginulim civilima ima stranaca iz Burkine Faso, Kameruna, Francuske, Nemačke i Malija.

Danas je potvrdjeno da je direktorka Gete Instituta u Abidžanu, Nemica Henrike Gros (51) ubijena u napadu. Ona je bila dve godine na čelu tog instituta.

Teroristička organizacija Al Kaida islamskog Magreba preuzela je odgovornost za napad u Grand Basamu, saopštila je juče grupa koja prati sajtove džihadista.Ta teroristička organizacija takodje je javila da su tri njena pripadnika ubijena u napadu.

Centar Grand Basama, oko 40 kilometara udaljenog od komercijalne prestonice Abidžana, nalazi se na Uneskovoj listi kulturne baštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar