MIP VB osudio eksploataciju zatvorenika u političke svrhe

LONDON – Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije osudilo je danas eksploataciju zatvorenika u političke svrhe nakon što su vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DPR) optužili još dvojicu britanskih državljana da su strani plaćenici.

„Osuđujemo eksploataciju ratnih zarobljenika i civila u političke svrhe i pokrenuli smo ovo (pitanje) sa Rusijom“, rekao je portparol britanske kancelarije za spoljne poslove za Si-En-En.

Portparol je dodao da su u stalnom kontaktu sa Vladom Ukrajine u vezi sa njihovim slučajevima i da u potpunosti podržavaju Ukrajinu u njenim naporima da ih oslobodi.

Vlasti DNR podigle su optužnicu protiv još dvojice britanskih plaćenika, po istim optužbama kao i protiv trojice ranije osuđenih stranaca, javila je ranije danas Donjecka novinska agencija pozivajući se na neimenovani izvor.

Istražitelji DPR optužili su dvojicu britanskih državljana Dilana Hilija i Endrjua Hila, zarobljene u fabrici Iljiča u Marijupolju i u Nikolajevskoj oblasti, da su učestvovali u neprijateljskim dejstvima u Ukrajini kao plaćenici, izjavio je za TAS S izvor u policiji DNR, dodajući da oni odbijaju da svedoče.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar