Mislila da je pas: Policija je odmah uhapsila kada su otkrili šta drži u stanu (video)

Jedna žena iz Kuala Lumpura uhapšena je nakon što je otkriveno da u svom stanu čuva šestomesečnog ugroženog medveda.

https://youtu.be/N2sayvLcfQs

Ona je objasnila ga je životinju pronašla pored puta i da mislila da je pas.

Komšije su 6. juna bili su šokirani kad su čuli režanje s gornjih spratova zgrade. Zatim su uočili nešto što je ličilo na medveda koji gura glavu kroz prozor stana i očajnički reži, prenosi The Star.

Prvo su pomislili da se neko šali, ali jedan od stanara je snimio medveda, a ubrzo su pozvali i policiju.

– Jedan od mojih komšija zvao je policiju. Kad su policija i stručnjak za divlje životinje stigli u zgradu, otkrili su da je medved bio zaključan sam u stanu, a njegova vlasnica otišla je u rodno selo tokom praznika – napisao je jedan stanar zgrade na Fejsbuku.

Srećom, neko je uspeo da kontaktira vlasnicu i ona se vratila – s objašnjenjem. Ispostavilo se da nije nameravala da životinju drži u stanu dugo, već samo dok ne ojača.

https://www.facebook.com/shareena7532/videos/10157193007814648/?t=0

– Zapravo, našla sam medvedića jedne noći pored puta i bio je u vrlo lošem stanju – rekla je Zarit Sofia policiji, dodavši da je odmah znala da mora životinju da preda u zoološki vrt kad je shvatila da se radi o medvedu.

Sofia je medveda nazvala Bruno i kaže da ga nije želela da ga pošalje u zoološki vrt dok ne ozdravi.

– Znam da medvede ne možete držati kao ljubimce. Samo sam htela da ga spasim, nisam imala nameru da ga iskorišćavam – objasnila je 27-godišnja devojka policiji.

Međutim, njena priča nije uverila ni policajce, ali ni njene komšije.

– Ako si tako dobra u srcu, kako možeš biti tako nehumana i ostaviti ga samog – napisao je stanar koji je snimio video očajnog medveda.

Policija je potvrdila da je žena, inače lokalna pevačica koja je učestvovala u malezijskom rijaliti šou programu, uhapšena jer je uzgoj zaštićenih životinja, što je i ova vrsta medveda, u Maleziji krivično delo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hapšenjemedvedpolicijaživotinja
Komentari (0)
Dodaj komentar