Misteriozne rakete: Ko je gađao Siriju (video)

Neimenovani izvor u Ministarstvu odbrane Rusije negirao je da je noćas bila napadnuta sirijska aviobaza Šairat, javila je agencija „Interfaks“. Međutim, izvor u sirijskoj vojsci je potvrdio da je bilo napada. Za sada nema zvanične potvrde incidenta.

„Aerodrom normalno radi. Nije bilo nikakvih napada noćas“ rekao je neimenovani izvor.

„Sredstva PVO koja pokrivaju aerodrom nisu radila noćas“, dodao je sagovornik agencije.

Ranije su arapski mediji javili da su sredstva PVO sirijske vojske odbila dva raketna napada koja su bila naneta po vojnom aerodromu Šairot u provinciji Homs i Dumeir, 50 km severno od Damaska. Kako je saopštio izvor televiziji Al Ekhbariya u komandi Oružanih snaga republike, sirijska vojska je oborila šest meta iznad Šairata i još tri rakete u blizini Dumeira.

Prema informacijama portala Al Masdar, dve aviobaze su napali izraelski avioni iz vazdušnog prostora Libana. To međutim ne potvrđuje zvanični Damask.

Televizija Sky News Arabia, pozivajući se na očevice saopštila je da su se tokom noći u dolini Beka na istoku Libana, sa sirijske strane, čule eksplozije. Moguće je da je napad bio izveden po pozicijama šiitskog pokreta „Hezbolah“ koi ratuje na strani Damaska.

Televizija Al Manar je javila da je izraelska avijacija intenzivno letela na Golanskoj visoravni. Prema njihovim informacijama, izraelska komanda je u taj region prebacila pojačanje u ljudstvu i oklopnoj tehnici za slučaj da sirijska vojska odgovori na raketne udare.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

napad na Sirijuraketesirija
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Podrska Rusima svugdje