Mišustin: Rusija suočena sa nečuvenom propagandom zapadnih medija

MOSKVA – Čak i najstariji zapadni mediji bave se antiruskom propagandom u najgorem smislu, izjavio je danas premijer Rusije Mihail Mišustin u uvodnoj reči na ceremoniji dodele vladinih medijskih nagrada za 2022.

„Svi smo suočeni sa strašnim falsifikatima u zapadnim medijima, kako u najstarijim, nekada cenjenim medijima, tako i u novim resursima blogosfere koji se bave propagandom na najgori način“, rekao je premijer Rusije, nazvavši rad stranih novinara agresivnim napadima na Rusiju, preneo je TAS S.

Prema njegovim rečima, zapadni mediji opravdavaju neopravdane sankcije, pljačku ruske imovine, ratne zločine.

Mišustin je istakao da domaći mediji pokazuju odgovoran pristup odabiru činjenica i proveri izvora, kao i spremnost da brane interese otadžbine.

Iskustvo, znanje i profesionalizam ruskih novinara neophodni su za „stvaranje jasne slike o događajima, što je posebno važno sada, kada se naša zemlja bori za očuvanje ruskog sveta i za pravo ljudi da odlučuju kojim jezikom govore“, naveo je on.

Mišustin je čestitao medijskim radnicima predstojeći Dan ruske štampe, koji se obeležava 13. januara.

On je ponovio da su pre 320 godina – 1703. izašle prve ruske novine pod nazivom bilten Vedomosti o vojnim i drugim stvarima zaslužnim da se za njih zna i pamti, a koje su se dešavale u Moskvi ili susednim zemljama.

Njegovo ime „i danas zvuči relevantno“, primetio je premijer Rusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar