Mizincev: RUS spremna da uvede „režim tisine” za evakuaciju

MOSKVA – Rusija je spremna da u bilo kom trenutku uvede „režim tišine” za evakuaciju Vojske Ukrajine, kao i civila, ako ih ima, s teritorije fabrike „Azovstalj“ u Marijupolju, rekao je danas general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalne Centar za kontrolu odbrane Ruske Federacije.

„Rukovodeći se čisto humanim principima i kao odgovor na kontinuirane navode ukrajinske strane o navodnom prisustvu civila u ‘Azovstalju’, ponavljamo da je Rusija spremna u svakom trenutku da uvede ‘režim tišine’ i da objavi humanitarnu pauzu radi evakuacije civila ako se oni zaista nalaze u podzemnim objektima fabrike, kao i vojnika Oružanih snaga Ukrajine koji žele da polože oružje, militanata nacionalističkih bataljona, uključujući i ranjene ukrajinske vojnike o kojima, takođe, svakodnevno govore zvaničnici u Kijevu“, rekao je Mizincev, prenosi Sputnjik.

Mizincev je naglasio da će „režim tišine“ oko fabrike „Azovstalj“ početi onog trenutka kada vojnici Ukrajine koji su blokirani u kombinatu podignu bele zastave.

Više od 143.000 civila i 341 strani državljanin evakuisani su iz Marijupolja, a bezbedno je izvedeno iz grada i 1.800 ukrajinskih vojnika koji su se predali, izjavio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar