Mogerini: Razgovaraćemo i o Zapadnom Balkanu

BRISEL – Šefica EU diplomatije Federika Mogerini izjavila je danas, dolazeći na samit EU lidera, da će pored razgovora o Bregzitu ”na stolu” biti teme evropske odbrane i bezbednosti, tenzija u Azovskom moru kao i o situaciji na Zapadnom Balkanu.

”Očekujem da će Evropski savet potvrditi naše snaže pozicije i zahteve da Rusija oslobodi ukrajinske borodove i posadu. Potvrdićemo i našu sanžu podršku teritorijalnom integritetu i uverenitetu Ukrajine i našu poziciju nepriznavanje nelegalne aneksije Krima kao i značajan paket pomoći koji EU daje Ukrajini i spremna je da ga pojača”, rekla je Mogerini.

Najavila je da će tokom lideri EU tokom današnjeg samita razmotriti i predstojeći samit EU i Arapske lige koji je planiran za početak naredne godine Briselu.

”Lideri će razmotriti i situaciju na Zapadnom Balkanu i ostale teme koje su pripremili ministri spoljnih poslova”, poručila je Mogerini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Svi tvoji razgovori su samo šuplja priča za glupe ćorave i gluve“ Srpske političare “ ,poslije Miloševića,a smisao sva ujdurma sprema se na drugom mjestu gdje je Hitler jedini nacionalni heroj.Ovog puta će tek shvatiti moderni fašisti da je bunker trećeg rajha njihiva današnja užasna stvarnost.