Mogući neredi: Pozivaju sledbenike da „prirede Makronu pakleni dan“

Pariska policija upozorila je u današnjem saopštenju na moguće nerede sutra tokom proslave 1. maja, dok članovi ekstremističkih grupa pozivaju putem društvenih mreža sledbenike da „prirede Makornu i njegovima pakleni dan“.

Policija u saopštenju navodi da članovi ekstremističkih pokreta planiraju nasilne akcije protiv snaga reda i simbola kapitalizma.

Načelnik pariske policije Mišel Delpije primio je danas organizatore tradicionalnih protesta povodom praznika rada, 1. maja, sa kojima je razgovarao o opasnosti od nereda koje bi mogle da izazovu „ekstremističke grupe“ koje žele da sutrašnji dan pretvore u „veliki revolucionarni susret“, navodi se u saopštenju, prenose francuski mediji.

Uprava policije kao primer takvih grupa navodi pokret „Mili“ – Nezavisni pokret za borbe, koji je uputio poziv korisnicima Fejsbuka da „predsedniku Emanuelu Makronu i njegovom svetu prirede pakleni dan“.

Učesnici najavljenih nasilnih protesta bi mogli da koriste zapaljive naprave, upozorila je uprava policije, navodi „Figaro“.

U saopštenju se navodi da će, s obzirom na ovakve najave, u Parizu sutra biti raspoređene jake policijske snage.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

francuskaMakronneredi
Komentari (0)
Dodaj komentar