„Moramo da pretpostavimo da je Rusija kriva“

Nemačka vlada mora da pretpostavi da je sajber napad na Ministarstvo spoljnih poslova potekao iz Rusije, izjavio je danas šef nemačke diplomatije Hajko Mas.

Mas je za nemačku televiziju ZDF naveo „problematične akcije“ Moskve, među kojima su manjak napretka u primeni mirovnog sporazuma u istočnoj Ukrajini, napad otrovnim agensom u Velikoj Britaniji, uticaj na izbore u zapadnim zemljama i hakerski napad, prenosi Rojters.

„Imali smo napad na Ministarstvo spoljnih poslova. Morali smo da pretpostavimo da potiče iz Rusije. I mislim da nije samo razumno, već i neophodno istaći da mi to ne vidimo kao konstruktivan doprinos“, rekao je Mas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nemačkarusijasajber napad
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Balkan

    A na osnovu cega se nesto predpostavlja. Nema dokaza ni za crno ispod nokta sto bi rekao nas narod a mi unapred predpostavljamo da je to neko ko bi to uradio cak i kada nije uradio. Kao sa nervnim otrovom kratkog daha na bivsim Ruskim spijunima, pa nedokazana upotreba hemije u Siriji. Stalno se nesto sumnja, nesto predpostavlja pa se u skladu sa tim deluje bez obzira sto to nije tacno. Dokle bre tako naopako, ima li u tim glavama nesto ili samo suplje zveci.

  • Proslav ćirilično

    Naravno da su Rusi, pa ko bi drugi bio! Nemci se još nisu odrekli fažizma i Geringa -sto puta ponovi laž i ona će postati istina