Moskva: Kijev minirao branu u Donbasu i hoće da okrivi Rusiju za to

Ukrajinske snage planiraju da dignu u vazduh branu rezervoara Kurahovske termoelektrane u Donbasu i da kasnije za to okrive rusku vojsku, tvrdi načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev.

„U Pokrovskom okrugu Donjecke Narodne Republike, ukrajinske oružane formacije minirale su branu akumulacije Kurahovske termoelektrane, koju nacionalisti planiraju da dignu u vazduh, okrivljujući za to navodno napredujuće jedinice ruskih trupa“, saopštio je Mizincev, prenosi TAS S.

Ukrajinske trupe gađale naselje Golmovski u DNR

Ukrajinske trupe su jutros gađale naselje Golmovski u DNR, ispalivši osam granata kalibra 122 mm, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Ukrajinske snage su nešto ranije gađale Petrovski deo Donjecka, ispalivši četiri granate kalibra 122 milimetra, objavilo je predstavništvo DNR.

Ukrajinske snage gađale stambeno naselje

Ukrajinske snage ispalile su taktičku balističku raketu Točka-U na civile u mestu Golaja Pristan u Hersonskom regionu, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

U napadu je više civila ranjeno, prenosi agencija TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar