MVP: Sedam DG državljana napustilo Kijev, 20 ostalo

PODGORICA – Zbog aktuelne krize Ukrajinu je do sada napustilo sedam crnogorskih državljana, a iz Konzulata Crne Gore u Kijevu u stalnom kontaktu su sa njih još 20, koliko ih je ostalo u ovoj zemlji.

To je za TVCG saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, uz konstataciju da Crna Gora „osuđuje odluku Rusije da prizna samoproglašene Narodne republike Donjeck i Lugansk“.

„Pristup Crne Gore po pitanju aktuelne krize podrazumeva neprihvatljivost dalje eskalacije, kao i potrebu traženja diplomatskog rešenja, saopšteno je iz MVP-a.

Kada je reč o crnogorskim građanima, prema podacima Ambasade u Kijevu sedam crnogorskih državljana do sada je napustilo zemlju, dok je diplomatsko predstavništvo u stalnom kontaktu sa njih 20 koji su odlučili da ne napuštaju Ukrajinu, rekla je Jelena Marković iz MVP.

Iz tog resora juče su ocenili da je odluka Rusije da prizna samoproglašene Narodne Republike Donjeck i Lugansk predstavlja kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, sporazuma iz Minska i međunarodnog prava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar