Na letovanje ide oko 34,4 miliona Italijana

Oko 34,4 miliona građana Italije, uključujući i decu, ove godine ide na letovanje, što je porast od 3,2 odsto u odnosu na 2016. godinu, saopštilo je danas italijansko udruženje hotelijera Federalbergi.

To znači da je 56,6 odsto ukupnog stanovništva išlo ili će ići na letnji odmor u periodu od juna do septembra, prenosi italijanska novinska agencija Ansa.

Udruženje hotelijera je navelo da od ukupnog broja godišnjeodmoraca 78,6 odsto njih je izabralo da se odmara u Italiji, a glavne destinacije su im turistički centri na obali.

U saopštenju se dodaje da će hotelijeri u sezoni letnjih godišnjih odmora generisati oko 22 milijarde evra, što je za 2,2 procenta više nego u 2016. godini.

Iz Federalbergija su rekli da je broj ljudi koji ne koriste ni jedan dan odmora ovog leta pao na 24,2 miliona (24,4 posto stanovništva) u poredenju sa 27,5 miliona prošle godine.

Kako objašnjavaju, u 55 odsto slučajeva oni koji ostaju kod kuće to čine iz ekonomskih razloga, dok 18 procenata ne ide na odmor zbog porodičnih obaveza, a 16 posto zbog zdravstvenih problema, navodi Ansa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

italija
Komentari (0)
Dodaj komentar