Na pragu treće talasa pandemije

RIM – Predsednik konferencije italijanskih regiona Stefano Bonačini, guverne Emilije-Romanja, izjavio je, kako prenosi dnevni list “Il Fato kotidijano”, da je “Italija na pragu trećeg talasa pandemije kovid-19”.

Njegove reči potvrdio je i poznati virolog Andrea Krisanti, profesor Univerziteta u Padovi, koji upozorava da bi, ukoliko se ne preduzmu hitne mere, Italija mogla za sedam dana da ima 40.000 novozaraženih dnevno.

“U poslednja dva dana, broj novih slučajeva obolenja se udvostručio od 10 na 20 hiljada novožarzenih u jednom danu. To pokazuje brzinu širenja engleskog soja virusa, koji je pre dve sedmice činio 15 odsto inficiranih, a sada već 40 odsto. Na žalost, naši političari još nisu u stanju da shvate potpunu opasnost i traže otvaranje i povratak normalnom životu”, rekao je Krisanti za RAI.

Govoreći o političarima koji ne shavatju ozbiljnost situacije virolog, on je aludirao na izjavu lidera stranke Liga Matea Salvinija, koji je juče na konfereciji za medije rekao da je “novo zatvaranje zbog pandemije nedopustivo i da je to atak na slobodu gradzana.

Odgovorio mu je lider Demokratske stranke Nikola Zingareti, koji je, kako piše list “Republika”, izjavio da „Salvini ponovo greši i rizikuje da Italiju povede na pogrešnu stranu”.

Dve stranke, suprotnog ideološkog opredelenja, koalicioni su partneri u novoj italijanskoj vladi premijera Marija Dragija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar