Nadjeni komadi ruskog vojnog aviona

Nekoliko komada ruskog aviona TU-154 koji se srušio u Crno more sa 92 putnika i člana posade nadjeno je danas na 27 metara dubine, rečeno je za AFP u spasilačkom timu ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

„Delovi aviona su nadjeni na 27 metara dubine oko jedne nautičke milje od obale“, rekla je predstavnica spasilačke ekipe u Sočiju, Rima Černova.

Timovi Ministarstva pokušavaju da nadju svaki fragment i kolika im je veličina, dodala je ona.

Ruske novinske agencije su prethodno pominjale da je nadjen trup aviona.

Uzrok nesreće još nije poznat, ali istražitelji odbacuju terorizam.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da nema naznaka da su teroristi izazvali pad vojnog aviona s 92 čoveka u Crno more.

FSB je navela da „nije pronašla znakove ili činjenice koji ukazuju na mogući teroristički napad ili sabotažu u avionu“, prenela je ruska novinska agencija Tass.

Obaveštajna služba navodi da ispituje razne mogućnosti, medju kojima su da je nešto udarilo u motor, loš kvalitet goriva, greške pilota ili tehnička greška.

Avion Tupoljev 154 Ministarstva odbrane Rusije se srušio dva minuta i 44 sekunde posle poletanja iz odmarališta Soči na putu za Siriju.

Ruski avion s 92 putnika i članova posade, medju kojima je bilo i više od 60 članova čuvenog ruskog vojnog hora „Aleksandrov“, srušio se u Crno more nekoliko minuta posle poletanja s aerodroma kod Sočija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar