Nadležni ponovo traže zaključavanje Budve

BUDVA – Nadležni u Budvi ponovo traže zaključavanje te opštine, zbog pogoršane epidemiološke situacije i poručuju da je bolje tu meru preduzeti sada, nego 1. maja.

Najpre je zaključavanje Budve zatražio predsednik Opštine Marko Carević, a sada i načelnik Službe zaštite i spašavanja u tom gradu Dragan Božović.

Božinović je u Jutarnjem programu TVCG pozvao ministarstva zdravlja i unutrašnjih poslova, kao i Upravu za inspekcijske polsove, da hitno preduzmu mere jer je, kako je upozorio, epidemiološka situacija u Budvi alarmantna i katastrofalna.

Prema njegovim rečima, situacija u Budvi je katastrofalna zbog „nečinjenja ministarstava i nekih ljudi koji su nadležni da reaguju u ovakvim situacijama“.

„Uputili smo urgentan poziv vladi da zaključa Budvu, jer je situacija alarmantna. Namerno smo to sada uradili, jer mislim da je i za ugostitelje i za turističke radnike bolje da to bude sada, nego 1. maja. Dajte da uradimo nešto da se ovaj broj (zaraženih) drastično smanji, da bi 1. maja mogli dočekati turističku sezonu kao korona fri“, rekao je Božović, preneo je portal RTCG.

On je saopštio da je Opština Budva ponudila Ministarstvu zdravlja da je spremna da plati sve troškove kako bi se obezbedio dodatni lekarski kadar i medicinsko osoblje.

„Da dođu, da pomognu, Opština Budva će snositi sve troškove. I dalje nemamo odgovore ni od vlade, ni od ministarstva. Evo čekamo da vidimo šta će biti“, rekao je Božović.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja Budva Blažo Radoman kazao je u Jutarnjem programu da u Budvi trenutno ima 810 kovid pacijenata, kao i da se od polovine decembra prošle godine beleži rast broja inficiranih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar