Najbogatiji Ukrajinac obećao pomoć za obnovu Marijupolja

KIJEV – Jedan od najbogatijih Ukrajinaca Rinat Ahmetov obećao je da će pomoći u obnovi opkoljenog Marijupolja, grada koji, kako je rekao „nosi u srcu“ i gde poseduje dve ogromne čeličane za koje veruje da će se ponovo nadmetati na globalnom nivou.

Ahmetov, koji je doživeo urušavanje i razbijanje svoje poslovne imperije tokom osmogodišnjih oružanih sukoba na istoku Ukrajine, rekao je da je siguran da će „hrabri ukrajinski vojnici“ braniti Marijupolj, lučki grad na Azovskom moru koji je uništen tokom sedmonedeljnog bombardovanja, navodi se u izveštaju Rojtersa.

Medutim, njegova kompanija Metinvest, najveći proizvođač čelika u Ukrajini, objavila je da, za sada, ne može da ispuni svoje ugovorne obaveze i redovno snabdeva klijente sve dok njegova finansijska i industrijska SCM Grupa ne konsoliduje svoje poslovanje i postigne sporazum sa poveriocima.

„Marijupolj je globalna tragedija i globalni primer herojstva. Za mene je Marijupolj bio i uvek će biti ukrajinski grad“, rekao je Ahmetov u pisanom odgovoru dopisništvu Rojtersa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar