Najmanje 38 džihadista ubijeno u napadima u Siriji

Najmanje 38 džihadista ubijeno je u ponedeljak u vazdušnim napadima sirijskog režima na položaje islamista, saopštila je danas sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

„To su bili precizni napadi na položaje Islamske države u Palimiri, El Suhni i El Karjatainu u centralnoj provinciji Homs“, izjavio je Frans presu direktor opservatorije Rami Abdel Rahman.

Sirijska vojska poslednjih nekoliko dana pojačala je svoje vazdušne napade na džihadiste dok je u Sirjji pojačano vojno prisustvo Rusije.

„Napadi su u porastu i sve su precizniji, pošto je sirijska vojska dobila od Rusije efikasnije oružje i avione“, rekoa je Rahman.

Izvori bliski sirijskom režimu rekli su Frans presu da je Rusija uputila stručnjake za obuku sirijskih vojnika kao i vojnu opremu, uključujući sisteme za vazdušnu odbranu kratkog dometa i tenkove.

Neimenovani američki zvaničnici naveli su da je Rusija poslala i 28 borbenih aviona.

Rusija je demantovala da je preduzela dodatne mere u Siriji, gde je više od 240.000 poginulo od početka građanskog rata 2011. godine.

Kremlj ne krije svoju podršku Damasku, čiji je glavni saveznik, pozivajući na širu koaliciju protiv Islamske države u Siriji i Iraku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar