Najmanje dve osobe stradale u eksploziji motocikla u Iraku

BASRA – Eksplozija je potresla danas centar Basre, grad na jugu Iraka, usmrtivši najmanje četiri osobe, dok su četiri osobe ranjene, saopštile su iracke bezbednosne snage.

Eksplozija je poslala u nebo ogroman oblak crnog dima, a guverner Basre Asad al-Idani je rekao novinarima na licu mesta da je eksplodirao motocikl, prenosi agencija AP.

Nije jasno da li je na motocikl bila postavljena bomba ili se radi o samoubilačkom bombaškom napadu, a guverner je rekao da su u eksploziji zapaljena dva obližnja automobila.

Iračka bezbednosna medijska ćelija, koja objavljuje informacije u vezi sa bezbednošću, saopštila je da su četiri osobe poginule, a četiri ranjene u požaru koji je zahvatio dva automobila koja su se nalazila u blizini motocikla.

Forenzički timovi bili su na mestu eksplozije, a više detalje o prirodi eksplozije će, kako je saopšteno, biti objavljeno kada istraga bude završena.

Eksplozije su retke u Basri poslednjih godina, posebno nakon poraza sunitske militantne grupa Islamska država 2017. godine.

Basra, koja je bogata naftom, naseljena je pretežno šiitima.

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za eksploziju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar