Najmanje jedna osoba poginula, 18 povređeno u dve eksplozije

JERUSALIM – Najmanje jedna osoba je poginula, a 18 ljudi je povređeno u dve eksplozije, koje su u razmaku od 30 minuta ođeknule na dve autobuske stanice u blizini ulaza u Jerusalim, saopštili su danas policija i zdavstveni zvaničnici.

Policija je za eksplozije navela da se radi o napadima Palestinaca, kao i da je u jednoj od njih ubijen tinejdžer, preneo je AP.

Prva eksplozija dogodila se u blizini glavnog ulaza u Jerusalim nešto posle sedam sati ujutru po lokalnom vremenu.

Druga eksplozija ođeknula je oko pola sata kasnije u Ramotu, naselju na severu grada.

Mediji prenose da se sumnja da je eksplozije izazvala eksplozivna naprava u torbi, a jedan policijski zvaničnik rekao je da je moguće da su bila dva napadača.

Eksplozije su se dogodile za vreme gužve u saobraćaju, a policija je nakratko zatvorila deo glavnog autoputa koji vodi van grada, gde je ođeknula prva eksplozija.

Jedan sutobus na stanici oštećen je u eksploziji.

Policija je navela da je istraga u toku.

Bezbednosne službe tragaju za osumnjičenima.

Ambasada SAD u Jerusalimu osudila je nasilje, kao i ambasador EU u Izraelu.

Palestinski islamistički pokret Hamas, koji vlada Pojasom Gaze, pohvalio je počinioce napada, nazivajući ih „herojskom operacijom“, ali nije preuzeo odgovornost.

Tenzije između Izraelaca i Palestinaca rastu već mesecima, zbog noćnih izraelskih racija na okupiranoj Zapadnoj obali izazvanih nizom smrtonosnih napada na Izraelce u kojima je na proleće ubijeno 19 ljudi.

Poslednjih nedelja došlo je do porasta palestinskih napada, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar