Nakon povlačenja Amerike iz Sirije, na scenu stupa — Izrael

Izrael je spreman da u slučaju potrebe intenzivira borbu protiv jačanja Irana u Siriji nakon saopštenja o povlačenju američkih snaga iz te arapske republike, saopštio je izraelski premijer Benjamin Netanijahu na sednici Vlade.

„Odluka o povlačenju 2.000 američkih vojnika iz Sirije neće promeniti našu politiku: mi ćemo nastaviti da se borimo protiv pokušaja Irana da napravi vojni poligon u Siriji, i ako bude bilo potrebno, čak ćemo i proširiti svoje akcije na tom području“, rekao je Netanijahu.

„Naša saradnja sa SAD će se nastaviti u punom obimu, u mnogim oblastima: u operativnoj, obaveštajnoj i drugim sferama bezbednosti“, dodao je izraelski premijer.

Predsednik SAD Donald Tramp je objavio 19. decembra da će početi sa povlačenjem američkih snaga iz Sirije. Prema rečima američkih zvaničnih lica, za povlačenje više od 2.000 američkih vojnika biće potrebno između 60 i 100 dana.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izraelsirija
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Balkan

    Po ugledu na svoje mentore Amerikance i oni bi da se sire i resavaju probleme tamo gde ih nema, bas lepo. A sto rece prethodnik medjunarodno pravo je odavno u blatu, Povleje UN su u blatu, diplomatija u blatu, poremecaj mozgova na visokom nivou, arogancija, besnilo, bolest, na najvisem stupnju, treba li reci jos nesto, mozda ne da se ne uvrede.

  • AA ( americki alah)

    pa da li svesni sta lupetaju? Oni imaju pravo da sire uticaje u drugim drzavama, a u isto vreme to isto “ pravo“ osporavaju drugima? Totalni sumrak medjunarodnog prava, sumrak diplomatije, pomracenje mozgova, s jedne strane, a s druge arogancija, besnilo, bolest…..