Namerno? U Švajcarskoj će uskoro moći da rade svi građani EU, osim Hrvata

Građani Rumunije i Bugarske od 1. juna imaće punu slobodu kretanja, zapošljavanja i otvaranja posla u Švajcarskoj.

Kako se navodi u saopštenju bugarskog Ministarstva spoljnih poslova, Bugari i Rumuni imaće ista prava kao i ostali građani EU, osim državljana Hrvatske, i moći će slobodno da borave u Švajcarskoj, ako imaju posao, prenosi BTA.

To je postalo moguće nakon što je Švajcarsko savezno veće 15. maja usvojilo odluku, kojom se ukidaju kvote za boravak za građane Bugarske i Rumunije na teritoriji te zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Hrvati
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    hrvati ce od evrope jos samo moci da kose travu i odrzavaju cvece u blajburgu.

  • Anonimni

    Šta je tebe toliko briga za Hrvate ? Radiće u drugim zemljama, gdje hoće.

  • Anonimni

    JADNI HRVATI („TANJUG“) —— >>>> ###### …. ,U Švajcarskoj će uskoro moći da rade svi građani EU, osim Hrvata. ,…. #### ############ A NE MOGU , A ZAŠTO HRVATIMA ŠVAJCARCI NE DAJU ZAPOŠLJAVANJE ? #################### ############################ ################################### U Švajcarskoj će uskoro moći da rade svi građani EU, osim Hrvata. ,…. ## A ZAŠTO HRVATIMA ŠVAJCARCI NE DAJU ZAPOŠLJAVANJE ? ######## U Švajcarskoj će uskoro moći da rade svi građani EU, osim Hrvata. ,…. #### —— >>>> U Švajcarskoj će uskoro moći da rade svi građani EU, osim Hrvata. ,…. #### U Švajcarskoj će uskoro moći da rade svi građani EU, osim Hrvata. ,…. #### U Švajcarskoj će uskoro moći da rade svi građani EU, osim Hrvata. ,…. #### U Švajcarskoj će uskoro moći da rade svi građani EU, osim Hrvata. ,…. ####