Napad na ambasadu Izraela, ubijena dva Jordanca, Izraelac ranjen

Dva Jordanca su ubijena, a jedan Izraelac teško ranjen iz vatrenog oružja u nedelju, u stambenom delu izraelske ambasade u Amanu, saopštio je danas jordanski Direktorat za javnu bezbednost.

Pre pucnjave, Jordanci su ušli u stambenu zgradu kompleksa izraelske ambasade, koja je inače pod jakim obezbeđenjem, radi stolarskih radova, navodi se u saopštenju, prenosi AP.

Direktorat ne precizira šta je dovelo do pucnjave.

Jordanska bezbednosna agencija navodi da su prvobitno tri osobe bile ranjene, a da su dva Jordanca u međuvremenu podlegla povredama.

Jordanski novinski sajt Hala Akbar tvrdi da ti Jordanci imaju veze sa jordanskom vojskom.

Jordanska agencija Amon njuz javila je u nedelju uveče da su ambasadu napali teroristi.

Prethodno je neimenovani bezbednosni izvor rekao za AFP da je jedan Jordanac ubijen, a jedan Izraelac zadobio teške povrede u incidentu koji se dogodio u izraelskoj ambasadi u Amanu.

Agencija Rojters prenela je da policija ispituje incident u veoma zaštićenoj ambasadi, koja se nalazi u bogatom kvartu jordanske prestonice.

Jordanske službe bezbednosti blokirale su prilaz ambasadi, a prema neproverenim informacijama, među osobljem ambasade ima poginulih i ranjenih, navodi ruska agencija.

Istovremeno, jordanski sajt Hala Akbar objavio je da je u ovom nasilnom incidentu bilo i ubadanja, a da je Jordanac podlegao povredama od vatrenog oružja, prenosi AP.

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova nije odgovorilo na upit američke agencije za komentar.

Do incidenta je došlo u trenutku kada su pojačane tenzije između Izraela i muslimanskog sveta zbog detektora za metal koje je Izrael instalirao na svetilištu u Jerusalimu u kojem se mole i muslimani i Jevreji, napominje američka agencija, dodajući da su u petak hiljade Jordanaca protestovale protiv Izraela u Amanu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ambasada Izraelajordan
Komentari (0)
Dodaj komentar