Napad na autobus u Siriji, ubijeno 28 osoba;Mediji: terorizam

DAMASK – Najmanje 28 osoba je ubijeno danas u napadu na autobus na glavnom autoputu u sirijskoj pokrajini Dair al Zor, koja se graniči sa Irakom, prenose sirijski državni mediji.

Sirijska novinska agencija SANA nije navela kako je došlo do napada, ali ga je nazvala „terorističkim napadom“ na autobus u oblasti Kobadžep na jugoistoku pokrajine Dair al Zor, prenosi AP.

Rojters prenosi da su stanovnici i dezerteri rekli da je reč o napadu iz zasede na vojno vozilo.

Visoko pozicionirani vojni dezerter, koji nije imenovan, rekao je da su se u vozilu nalazili vojnici i provladine snage, koji su se vraćali u bazu u pustom, retko naseljenom području.

Prema rečima drugog neimenovanog izvora, ubijeno je najmanje 30 vojnika, uglavnom iz elitne četvrte brigade sirijske vojske, koja je jako prisutna u pokrajini u kojoj se proizvodi nafta otkako su pripadnici Islamske države proterani krajem 2017. godine.

Za sada nisu objavljeni drugi detalji o incidentu u oblasti u kojoj se nalazi većina sirijskih vojnika i militanata koje podržava Iran, u blizini drevnog grada Palmira, navodi Rojters.

AP navodi da je reč o napadu na putnički autobus i da je povređeno više ljudi.

Autobus je saobraćao između centralne provincije Homs i Dair al Zora na istoku, dodaje AP.

Područje su nekada kontrolisali pripadnici takozvane Islamske države, koji su i dalje aktivni u pustinjskim i ruralnim oblastima na jugu i istoku Sirije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar