Napad na dostavljača hrane, nasilje i solidarnost

RIM – Jednog od dostavljača hrane na kućne adrese, koje u Italiji zovu “rajderi”, inače pedesetogodišnjaka, u Napulju je napala grupa od šestoro nasilnika, pretukla ga i otela mu skuter, piše list “Il fato Kotidijano”.

Scenu je snimio jedan građanin i snimak podelio na društvenim mrežama, gđe je viralno raširen od desetine hiljada korisnika.

Kako piše list, pretučeni “rajder”, otac porodice, iako teško izudaran, nastavio je da deli hranu autom, jer je jedini u porodici koji zaradzuje.

Svet web-a je reagovao, pokrernuta je akcija “gofoundme” i u roku od tri sata sakupljeno je više od 11.000 evra za kupovinu novoga skutera.

Snimak nasilja je dospeo i do većnika lokalne vlade Emilija Borelija, koji je pozvao napadnutog “rajdera” da dođe u opštinu da bi mu se pomoglo i obecao da će insistirati da policija nađe napadače.

List piše da, dok je trajao napad na raznosača hrane, niko od onih koji su videli scenu nije pozvao policiju.

U Italiji su u poslednje vreme učestali napadi na “rajdere”, neki to rade iz obesti i zabave, kao što je bio slučaj u Milanu, a drugi da bi ih orobili.

Takođe, štampa izveštava i o poslodavcima koji iskorištavaju “rajdere”, od kojih su mnogi stranci bez stalnog posla i adrese, plaćaju ih minimalno i ne obezbeđuju nikakve radne garancije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar