Napadač iz Teksasa: Belac, mlad, hvalio se puškom na Fejsu

Napadač koji je ubio više od 20 ljudi tokom službe u crkvi u gradiću u Teksasu je „belac, mladić star oko 20 godina“, javlja mreža ABC.

Izvori medijske kuće iz policije tvrde da je „izvršena preliminarna identifikacija“ napadača i da je otkriveno da se osumnjičeni nedavno „pohvalio“ puškom nalik AR-15 postom na Fejsbuku.

Kako su naveli svedoci, napadač je bio u „punoj ratnoj opremi“, a ispalio je više od 30 hitaca iz poluautomatskog oružja.

U Teksasu važe veoma liberalni zakoni o naoružanju, pa je moguća kupovina pištolja, pušaka i municije bez dozvole, a jedini uslov je navršenih 18 godina. Napunjeno lično naoružanje je dozvoljeno nositi u vozilu bez posebnih dozvola, dok je za nošenje na vidljivom mestu potreban takozvani LTC (Licence to Carry).

Istragu o napadu sprovodi FBI, a u pitanju je najsmrtonosnije masovno ubistvo u istoriji Teksasa i najsmrtonosniji napad u nekom verskom objektu u istoriji SAD.

Teksas: 26 žrtava, identifikovan napadač

Guverner Teksasa izjavio je danas da je 26 osoba ubijeno, a 20 povređeno u napadu koji se dogodio u baptističkoj crkvi u Teksasu, oko 40 kilometrara od San Antonija.

Zvaničnici su identifikovali napadača, koji je tom prilikom ubijen, kao Devina Kelija iz predgrađa San Antonija, prenosi AP.

Kako su rekli, nije zabeleženo da je povezan sa nekom terorističkom grupom, a u toku je istraga postova koje je Keli objavljivao na društvenim mrežama.

Među ubijenima je i 14-godišnja kćerka pastora te crkve.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

masakrteksas
Komentari (0)
Dodaj komentar