Preokret: Posle 13 godina istrage o nestanku devojčice policija ima trag?

Britanski policajci koji su istraživali nestanak trogodišnje devojčice Madlene Mekejn pre 13 godina u Portugaliji identifikovali su novog osumnjičenog i najavili novi pravac u istrazi, izvestio je CNN.

Devojčica koja je nestala 3. maja 2007. godine iz apartmana u kojem je bila sa roditeljima nikada nije pronađena i do sada niko nije optužen za njenu otmicu.

Novi osumnjičeni je jedan 43-godišnji Nemac koji izdržava zatvorsku kaznu zbog drugog krivičnog dela, saopštila je britanska policija ne navodeći ime osumnjičenog.

U periodu od 1995. do 2007. godine osumnjičeni je povremeno boravio u regionu Algarve u Portugaliji gde je nestala trogodišnja Madlen.

„Na 10-godišnjicu nestanka policija je dobila dojavu o Nemcu za koga se pouzdano zna da je boravio u Praia da Luiz, a nakon zajedničke istrage i rada britanske, portugalske i nemačke policije, taj čovek je označen kao osumnjičeni za otmicu“, izjavio je danas glavni inspektor Mark Kranvel.

Policija je saopštila i da je došla do informacija o dva automobila koja se dovode u vezu sa osumnjičenim Nemcem u vreme kada je nestala mala Madlen.

Građanima je upućen apel da se jave ukoliko imaju bilo kakve informacije o dva vozila ili o brojevima dva mobilna telefona za koje se sumnja da su korišćeni u danu kada je nestala devojčica.

Osim toga, raspisana je i nagrada od 25 hiljada dolara za informacije koje bi dovele do podizanja optužnice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojčicaistraganestanak
Komentari (0)
Dodaj komentar