Napustiti koncept apsolutizacije partijskih interesa

PODGORICA – Crnogorski predsednik Milo Đukanović komentarisao je današnji još jedan neuspešan sastanak lidera parlamentarnih stranaka i konstatovao postojanje različitih pristupa i poručio da se mora napustiti koncept apsolutizacije partijskih interesa.

„Kazao sam da treba da pošaljemo poruku privrženosti Ustavu. Tu je očekivanje drugačijeg odnosa da se protivustavno vrši preraspodela vlasti“, rekao je Đukanović.

Naveo je i da je rekao da su spremni da što pre razgovaraju o sudijama Ustavnog suda, ali ne na način kako je to započela parlamentarna većina, sa svojom listom predloga.

„Treća ideja je bila da otvorimo razgovore o vanrednim izborima. Nasuprot tome, većina predstavnika iz parlamentafne većine je insistirala da se izabere makar jedan sudija, iako su se saglasili da to ne znači stavljanje suda u funkciju“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, Ustavni sud ni sa četvrtim sudijom teško će doći i do jedne odluke, jer je potrebno da za nju glasaju sve sudije.

„Opet smo, dakle, imali ponudu da se igramo s politikom i nacionalim interesima. Mora se napustiti koncept apsolutizacije partijskih interesa“, zaključio je Đukanović, prenele su podgoričke Vijesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar