Nastavljena akcija spasavanja nakon urušavanja rudnika zlata

Nastavlja se operacija spasavanja 18 rudara koji su ostali zatrpani nakon urušavanja u rudniku zlata u autonomnom regionu Sinđijang Ujgur na severozapadu Kine.

Kako prenosi Sinhua, nesreća se dogodila u subotu oko 13.40. Ukupno 40 ljudi radilo je u tom trenutku pod zemljom, a 22 rudara su bezbedno izvučena.

U nedelju oko dva sata posle ponoći, spasioci su otkrili blokadu, protok vazduha i gasove u rudniku. „Sada je utvrđena tačna lokacija zarobljenih ljudi. Međutim, složena situacija pod zemljom i nestabilne okolne stene donele su mnoge poteškoće u operaciji spasavanja. I dalje nema kontakata sa 18 ljudi“, rekao je Lu Vei, glavni službenik za bezbednost Industrije obojenih metala Sinđijang.

Posle nesreće, spasilački štab je tokom noći mobilisao više od 300 ljudi, više od 80 spasilačkih vozila i 467 kompleta opreme za akcije hitnog spasavanja. Šest mašina za bušenje i profesionalni timovi požurili su na lice mesta. Stručni spasioci i odgovarajuća vladina tela takođe su napravili plan kako bi se osigurala bezbednost i efikasnost operacije spasavanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar