NATO ostaje snažan, ako Rusija pokuša da unese razdor

NATO će ostati snažan i ujedinjen ako Rusija bude pokušala da unese razdor među njegovim državama članicama, poručila je ambasador SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli.

Ona je naglasila da SAD i dalje podržavaju član pet Severnoatlanskog sporazuma, koji propisuje da se pretnja jednoj zemlji članici NATO smatra pretnjom svim njenim članicama, prenose američki mediji.

„Naravno da verujemo u član 5“, rekla je Hejli za Si-En-En. odgovarajući na pitanje zašto Tramp nije eksplicitno izazio podršku članu pet tokom posete sedištu NATO u Briselu prošlog meseca.

Ona je dodala da je moguće da će Rusija pokušati da napravi razdor među državama članicama, ali će Alijansa ostati snažna.

„NATO će ostati snažan. On (NATO) će nastaviti da bude ujedinjen. Rusija će pokušati da ga podeli, ali činjenica je da nikada nismo odstupili od člana 5“, rekla je Hejli.

Na pitanje novinara Si-En-Ena o tome zašto Tramp nije pomenuo član pet tokom svoje posete Briselu, ona je rekla da veruje da on podržava uslove sporazuma.

„On bi da ga pitate. Mislim, da ste ga pitali da li je za član 5, on bi rekao da jeste“, rekla je Hejli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

NATONiki Hejlirusija
Komentari (0)
Dodaj komentar