NATO planira slanje vojnika u Rumuniju i Bugarsku

NATO razmatra mogućnost raspoređivanja svojih vojnih kontingenata u Bugarskoj i Rumuniji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je u intervjuu za ruski list „Izvestija“, ocenio da aktivnosti Alijanse u blizini ruskih pograničnih regiona, imaju provokativan i destabilizujući karakter.

„Zajedno sa najavljenim ispraćajem vojnih kontingenata NATO u Poljsku i baltičke zemlje, već se vode razgovori o istovremenom prisustvu snaga Alijanse i na teritoriji drugih zemalja u Istočnoj Evropi, u Bugarskoj i Rumuniji“, rekao je Lavrov.

Pored toga, kako je dodao, Rusiju brinu i najave nekoliko članica NATO da modernizuju svoje oružane snage i izgrade novu vojnu infrastukturu, preneo je TAS S.

Zabrinutost Moskve izaziva i gomilanje trupa Alijanse u blizini ruske granice, a naročito nastavak izgradnje američkog antiraketnog šitema u Evropi, rekao je ruski šef diplomatije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

LavrovNATO
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Krompir

    Ne čekaj te,,no udri te..Da nebi bilo posle kasno..Ćoravi vidi šta NATO hoće,,Kad im dvije tri države nestanu zauvjek neći više nikome napamet padati da se primakne Ruskim granicama..I neće ni mrdnuti okom i ako se hvataju za taj njihov član 5.Nijedna država nebi bila normalna da nestane u roku 15 minuta..Mislim da se NATO igra apokalipsom Čovečanstva!!!