Ne može niko da mi zabrani da vodim i pomažem srpski narod

MRKONJIĆ GRAD – Ne može niko da mi zabrani da vodim i pomažem srpski narod, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Mrkonjić Gradu nakon razgovora sa zvaničnicima i privrednicima kojima je najavio pomoć i dodao da je Srbija spremna da pomogne i druge narode.

„Mi ništa ilegalno ne radimo. Javio sam se i Miloradu Dodiku i svim bosansko-hercegovačkim organima da dolazim na teritoriju BiH i ništa ne krijem i ni od koga se ne krijem. Ništa nelegalno i nelegitimno ne radimo i niko ne može da mi zabrani da vodim srpski narod i da pomažemo srpski narod“, poručio je Vučić.

A, ko od toga ima bilo kakve štete, zapitao je predsednik Srbije.

„Spremni smo da pomognemo i druge narode, pitao sam ih da pomognemo i druge, kao da su se malo snebivali. Mi nećemo nikoga da teramo i zato pomažemo svoj narod to je naša prirodna obaveza, a i druge ćemo da pomognemo ako nam traže pomoć“.

Vučić podseća da je Albanija (nakon zemljotresa) tražila od Srbije pomoć i da je Srbija pomogna i dodaje da će Srbija uvek pomoći i da tu ne vidi nikakv problem.

Na pitanje da li će ekonomija biti sredstvo za očuvanje jedinstva srpskog naroda, Vučić je rekao da je ekonomija ključna i da je danas razgovarao sa dvojicom privrednika, od kojih jedna ima fabriku obuće, a drugi je jedan od najvećih u Republici Srpskoj i širi poslovanje po celom regionu.

„Bili su presrećni kada su čuli za način na koji Srbija zeli da pomogne“, rekao je Vučić i dodao da su privrednicima potrebne nove mašine i oprema i da će onda moći da povećaju plate i više zapošljavaju, kao i da prate svetske tehnološke trendove.

To će da znači napredak Republike Srpske, naglasio je Vučić i dodao da će to značiti i napredak svih sredina gde Srbi žive.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar