NEM: Zeleni će kazniti funkcionera zbog rasističke izjave

BERLIN – Čelnici nemačkih Zelenih danas su najavili kaznu za gradonačelnika Tubingena, Borisa Palmera, člana ove stranke, zbog rasističkih izjava u objavi o bivšem fudbaleru Denisu Aogu na društvenim mrežama.

Gradonačelnik Tubingena, koga su i ranije kritikovali članovi stranke zbog komentara o migrantima i manjinama, koristio je rasistički izraz u objavi povodom bivšeg nemačkog igrača Denisa Aoga, prenosi AP.

„Komentari Borisa Palmera su rasistički i odbojni“, napisala je na Tviteru Analena Berbok, koja je kandidat Zelenih za kancelara.

Ona je navela i da Palmerove ponovljene provokacije, koje isključuju i povređuju druge ljude, znače da je izgubio podršku stranke i da će se sada razgovarati o posledicama koje uključuju i postupak za njegovo isključenje.

Palmer je izabran na drugi osmogodišnji mandat za gradonačelnika 2014. godine i važi za popularnog političara u Tubingenu, univerzitetskom gradu na jugozapadu Nemačke.
Aogo je ranije ove nedelje bio umešan u rasistički spor sa bivšim golmanom Nemačke Jensom Lemanom, a uprava FK Herta je rešila da otpusti nekadašnjeg golmana Arsenala i reprezentacije zbog rasističkog komentara upućenom Aogu, koji je angažovan stručni konsultant u „Skaj Nemačka“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar