Nema potrebe da Francuska uvede granične kontrole za putnike iz Kine

PARIZ – Šefica francuskog komiteta za procenu zdravstvenih rizika Brižit Otren izjavila je dans da nema potrebe da Francuska uvede granične kontrole zbog porasta slučajeva zaraze virusom kovid19 u Kini, prenosi Rojters.

„Sa naučne tačke gledišta, nema razloga da se ponovo vrate granične kontrole, ali to može da se promeni svakog dana“, rekla je Otren.

Komentarišući epidemiološku situaciji u Kini, Otren je istakla da u toj zemlji nema naznaka o postojanju novih varijanti virusa i da nema razloga zabrinutost.

„Varijante koje kruže u Kini su sve varijante omikron soja, koje su već prošle kroz Francusku, a mi na to imamo razvijen imunitet“, rekla je Otren.

Zdravstveni zvaničnici iz 27 evropskih zemalja razgovaraće o tome na koji način će se Evropa pripremiti na porast broja slučajeva zaraženih virusom kovid19 u Kini.

Rojters podseća da je u Kini došlo do naglog porasta broja zaraženih nakon što je ta zemlja ublažila stroge mere protiv širenja zaraze, što je navelo zemlje poput SAD, Indije, Japana i drugih da uvedu ograničenja za putnike iz kontinentalne Kine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar