Nemačka Levica: I Srbija zaslužuje pravdu

BERLIN – Ministar inostranih poslova Nemačke Hajko Mas trebalo je da se pokloni u Tašmajdanskom parku žrtvama NATO bombardovanja RTS-a, smatra nemačka stranka “Levica” (Die Linke) i dodaje da i Srbija zaslužuje pravdu, a ne da sama oplakuje žrtve rata.

“Mas je trebalo da u centru Beograda, u Tašmajdanskom parku položi cveće na spomenik koji seća na 16 zaposlenih RTS-a, koji su ubijeni 23.aprila tokom noći od NATO bombi”, navodi “Levica”.

„Masov prethodnik nekadašnji vicekancelar Joška Fišer i tadašnji kancelar Gerhard Šreder snose odgovornost za ovaj zločin u srcu glavnog grada Srbije. Oni su bili ti koji su nemačke vojnike, po prvi put od 1945., ponovo poslali u napadački rat suprotan međunarodnom pravu, uz vođstvo SAD, obrazložen lažima”, ističe nemačka parlamentarna partija.

Do današnjeg dana, konstatuje „Levica“, kao i svi drugi ratni zločinci iz ratnih NATO nacija, nisu kažnjeni.

„Za razliku od Socijaldemokratske partije (SPD) i koalicije „90/Zeleni”, “Levica” se pridržava politike mira – rat i učešće u vojnim misijama Bundesvera pod nama neće biti”, naglašava se u objavi na društvenim mrežama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar