Nemačka ministarka odbrane otužila Rusiju za sva zla u Evropi

Ministarka Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer optužila je Rusiju za sajber napade, pritisak na baltičke države i EU i kršenje teritorijalne celovitosti Ukrajine.

„Vetar postaje sve suroviji“, rekla je Kramp-Karenbauer na Minhenskoj konferenciji.

„To se tiče, ne samo sistematske konkurencije između SAD i Kine i odnosa sa Rusijom koja posredstvom hibridnih napada i ignorisanja teritorijalnog suvereniteta vrši pritisak na evropske države – od Ukrajine, Letonije, Litvanije, Estonije do napada na Ujedinjeno Kraljevstvo i na na nas ovde, u Nemačkoj“, tvrdi ona.
Ranije je stalna predstavnica Sjedinjenih Američkih Država u NATO-u Kej Bejli Hačinson izjavila da je svaka zemlja NATO-a bila izložena sajber-napadima ili hibridnim napadima Rusije i Kine.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je zahtevala dokumentovane dokaze za ovakve optužbe.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Anegret Kramp-Karenbauerrusija
Komentari (9)
Dodaj komentar
  • Goranac

    Da ova baba nema pilece pamcenje i malo grize savesti ne bi sve to nikako izgovorila. Pa zar nisu njeni nemacki vojnici prvi put posle drugog svetskog rata na tlu suverene zemlje u Prizrenu posle dolaska Kfora u prizrenu ko pse poubijali Srpske civile i za to u nemackom sudu bili oslobodjeni optuzbe. Ko danas uopste spominje njihova zverstva? Podsetnik za citaoce. Pogledajte snimak na You Tube : Prizren 1999, zločini KFOR-a

  • AA ( americki alah)

    to je ona baba sto je pobedila uz pomoc onog naciste, pa je baba sera merkelova skinula sa pozicije. Sad se vadi na sve nacine

  • AA ( americki alah)

    e neka im je rekla, Rusi su krivi i za ausvic, jasenovac, mathauzen,………… gvantanamo, isil, jerusalem….

  • BISERA

    Posto su sve zemlje,koje su bile u okviru Sovjetskog saveza,napustile taj nasilno napravljen „savez“,sada Putinova Rusija,na svaki nacin muti po Evropi.Pravi nerede u crnoj Gori,ne zeli resenje Kosovskog pitanja,mesa se u politicko stanje u Severnoj Makedoniji,utice na republiku Srpsku,a verovatno muti i u samoj Srbiji.Rusija je velika pretnja,za celu Evropu,i ceo svet.!

    • Predrag

      Bisera, ako si Bisera, mora da se šališ. Ako se ne šališ preporučujem ti malo boljeg psihijatra.

  • Anonimni

    i da znas da jeste sve ste u pravu

    • Radoslav Radović

      E, da. Rusi su krivi jer nijesu dozvolili Nijemcima da ih sve pobiju. Rusi su kerivi jer nijesu pobili sve nijemce koji su bili došli pred Moskvu,i radili neviđena zvjerstva, već su ih zarobili i stoku vratili u Njemačku. Rusi su krivi što dozvoljavaju da im zapad gomila trupe oko granica. Rusi su krivi što su Nijemci i Ameri i ostali Evropski ološ raskomadali Jugoslaviju, bombardovali Srbiju, pobili narod ,uništili infrastrukturu i zatrovali zemlju i vodu i oteli joj KiM i bez pitanja na Srpskoj teritoriji napravili svoju vojnu bazu.Rusi su krivi što dozvoljaljvaju da im zapad naoružava fašiste u Ukrajini.Rusi su krivi što dozvoljavaju Vatikanu(antihrtu) da brutalno razvaljuje pravoslavlje.Rusi su krivi što Amerikanci organizuju preko Mila maltretiranje Srba u Crnoj Gori.Rusi su krivi što su Amerikanci izudarali i raskomadali sve male države koje im nijesu lojalne i koje ne mogu pljačkati.Rusi su krivi što njihova Ruska djeca imaju mame i tate i porodični normalni život.Rusi su krivi za demonstracije u Honkongu i korona virus (Američki biološki i ekonomski rat).Hruščov je jednom rekao:“Ako neko izazove treći svjetski rat, prvo ćemo sravniti sa zemljom Njemačku, pa ćemo onda pitati ko ga je izazvao“.I na kraju Rusi su krivi jer je Maniti, sumanuti Gorbačov pristao da se spoje istočna i zapadna Njemačka.Odmah poslije toga je razvaljena Jugoslavija i Srbija.

  • Knez

    Sirote članice Nato-a,svima bi humano da „ga ugode“ ali eto-braća Rusi im smetaju da pomažu tolikim unesrećenima..,avaj zlehude sudbe svetskog altruiste,čemer da se rasplačeš..! Telegrami saučešća su nedavno pristigli iz Srbije,Sirije,Iraka,Irana,Libije,Avganistana,Libana,Vijetnama,Severne Koreje,Kube itd..!

  • milovan

    Sta reci osim da je prolupala zena.Mora icida nauci novi tekst. Ovo je vec otrcano.