Nemci besni zbog predloga da se ograniči brzina na auto-putevima

Procureli predlog za nametanje univerzalnog ograničenja brzine od 130 kilometara na čas na nemačkim auto-putevima izaziva bes među Nemcima, navodi AP.

Navodi se da je nemački ministar saobraćaja Andreas Sćeuer izjavio da ova ideja „ide protiv zdravog razuma“, dok je istaknuti poslanik Zelene partije u Bundestagu Džem Ezdemir danas branio predlog, nazivajući ga „razumnim činom“.

AP navodi da je Nemačka jedna od retkih zemalja na svetu gde nema ograničenja brzine na auto-putevima.

Agencija navodi da je ova ideja još uvek na nivou promišljanja i da njeni predlagači tvrde da bi se time smanjilo zagađenje, pomoglo borbi protiv klimatskih promena i umanjio broj saobraćajnih nesreća.

Navodi se da je Štefen Zajbert, portparol nemačke kancelarke Angele Merkel, pokušao da umiri situaciju, izjavivši juče da komitet koji je imenovala vlada razmatra razne predloge i još nije okončao posao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

auto-putbrzinanemačkaograničenje
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • milovan

    Kako vozite i 50 je previse.Isao sam tim putem i svi voze srednjom trakom.Zasto.?? Nigde na svetu nema toliko budala kao u Srbiji.Sve glupson do glupsona. A za sam Beograd da ni ne govorim. Tamo je sami otpad ljudski.

    • lalala

      Milovane,Milovane u toj nedođiji odakle se javljate tako umilnim,umnim i odabranim rečima očigledno su vas baš svi mnogo“milovali“.Što se tiče te deonice sa 3 trake srednju koriste oni što koliko-toliko žele da ispoštuju ograničenje od 50.Desnu,po nekom nepisanom pravilu,vozači prepuštaju kamionima,autobusima i uopšte težim vozilima .Levu prepuštaju onima koji bi da“jure“iznad 50 na sat,pa šta ih snađe…Nažalost,nisam mogao da biram gde ću se roditi nego baš tu,u tom mestu za čije stanovnike imate tako“milovane“epitete.Neki sledeći put ako vas ikad više nanese put prema toj deonici sa ograničenjem od 50 ,molim vas da vozite LEVOM trakom,najbrže što možete,ne bi li na taj način susreli što je moguće manje glupsona,budala i ljudskog otpada kako ste se baš lepo izvoleli izraziti,a koji koriste tu“TaRgentu“…

  • ZAOBILAZNICA

    Tu je deonicu Vučić otvarao TRI PUTA,dvaput sam put po par kilometara plus sam“Pupinov most“,ako se dobro sećam.Lepo su projektanti izvođači i podizvođači tu obilaznicu nazvali po Srpski,brate-Tangenta,aaali ne lezi vraže,neki je nazvaše po“stranski“TaRgenta“…Ko zna Engleski razumeće!Očigledan cilj je KAŽNJAVANJE VOZAČA,JER JE OGRANIČENJE NA 50 KM,a po tri trake na svakom pravcu.Sa tog“autoputa“sa 6/3+3/traka izlazi se na autoput za Zagreb sa 2/DVE/trake plus zaustavna ali je ograničenje na 130 KM!!!.Na Ibarskoj“stramputici“ograničenje 80…

    • lala2

      Ibarska „magistradalnica“ joj je odgovarajuće ime!!! I da,80 na sat,a vozeee…i haj !

  • ZAOBILAZNICA

    Da Bog da vam ograničili,na putu sa tri trake po jednom pravcu,na samo 50 km,kao kod nas,pa da se siti naplaćate kazni za jurnjavu od čitavih 51 km-dakle,menjač u treću i bez gasa!!!Ko zna-zna,a ko ne veruje neka krene“autoputem“sa šest traka/3+3/od Zemuna Pupinovim mostom pored Ovče do pančevačkog puta pa neka nas obavesti kojom je brzinom vozio,koliko mu je za to trebalo vremena i KOLIKO GA JE KOŠTALO!