Nevreme zahvatilo Evropu, u Španiji i Portugaliji odnelo osam života

Dve snažne oluje koje su pogodile Španiju i Portugaliju u poslednja tri dana odnele su najmanje osam života i izazvale poplave i štete.

U Andaluziji je nastradao jedan surfer, dok se drugi muškarac utopio u Granadi pokušavajući da pređe nabujalu reku kolima, a u Madridu je poginula žena na koju je usled jakog vetra pao deo zida u centru grada. U različitim delovima zemlje poginule su još tri osobe.

Španska civilna odbrana saopštila je da je vetar duvao 140 kilometara na čas, a da su talasi na severozapadnoj obali Atlantika bili visine devet metara, prenosi Rojters.

Prema podacima portugalske civilne zaštite, jak vetar i obilne padavine oborile su drveće i izazvale poplave zbog čega je oštećena infrastruktura.

U Portugaliji nevreme je odnelo dve žrtve. Evakusinao je više od 250 ljudi u centralnoj Portugaliji zbog porasta vodostaja.

Olujno nevreme pogodilo je delove Italije te izazvalo smrt vozača u subotu, a Veneciji prete nove poplave.

U severnoistočnoj pokrajini Furlanija Julijska krajina muškarac je poginuo noću na subotu kada je njegov auto naletio na delimično poplavljen put koji je zatvoren za saobraćaj.

Nesrećni vozač pozvao je pomoć ali pre dolaska vatrogasaca bujica je odnela njegovo vozilo, prenosi novinska agencija Ansa.

U Veneciji je plimni talas narastao na 120 centimetara oko 7.30 ujutro, a u nedelju i ponedeljak ujutro očekuje se da će nivo vode dostići 130 centimetara što znači da će 46 odsto grada biti pod vodom, prenose mediji

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

evropanevremeoluje
Komentari (0)
Dodaj komentar