Nije pitaje da li će DF biti deo nove vlade CG, već koliko će imati mesta

PODGORICA – Član Glavnog odbora Nove srpske demokratije Spasoje Tomić izjavio je da nije pitanje da li će Demokratski front biti u budućoj crnogorskoj vladi, već se samo postavlja pitanje koliko će mu pripasti mesta u budućoj izvršnoj vlasti.

Tomić je za portal podgoričke Adria tv. rekao da je siguran da će DF ponoviti rezultat koji je ostvario lider Nove u prvom krugu predsedničkih izbora Andrija Mandić, uprkos opstrukcijama raznih struktura, pre svega medijskih.

„Negde verujem da će građani prepoznati sav potencijal koji DF poseduje i da će ta granica od 19 procenata biti pomerena. Na ovakvo razmišljanje i procenu me navodi činjenica da su kadrovi DF pokazali vrlo uspešno rukovođenje onim preduzećima koja smo svojevremeno dobili na upravljanje, a otvaranje novih radnih mesta koje je sprovela EPCG na čelu sa Milutinom Đukanovićem je svakako kvalitet više u odnosu na ostale“, kaže Tomić, koji, inače, pripada mladoj generaciji poltičara Nove.

Na pitanje da li DF vidi u budućoj vladi, Tomić kaže:

„Nije pitanje da li će DF biti u budućoj vladi, već se samo postavlja pitanje koliko će DF pripasti mesta u budućoj vladi, onih mesta koja su mu mešetarenjem nekih već sada političkih olupina (da ne pominjem imena) nepravedno oduzeta, što je za posledicu imalo konstantnu krizu vlasti“, kazao je Tomić.

Očekuje, kaže, da će vladu formirati Pokret Evropa sad, DF i Demokrate, ali da, naravno, ne isključuje mogućnost da tu bude i GP Ura tim pre što, kako kaže, očekuje da zajedno sa GP Ura buduća vlada u parlamentu može imati dvotrećinsku većinu a to znači konačno i toliko dugo očekivanu političku stabilnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar