Njujork: Pomoć reperke Kardi Bi žrtavama požara

NJUJORK – Poznata američka reperka Kardi Bi ponudila je da plati troškove sahrane za svih 17 žrtava stradalih u nedavnom požaru višespratnice u Njujorku.

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams saopštio je danas da je Kardi Bi, dobitnica nagrade Gremi, ponudila finansijsku pomoć za žrtve požara u Bronksu, njujorskoj opštini u kojoj je i sama odrasla, prenosi AP.

Većina žrtava je poreklom iz Gambije i porodice su planirale da ih sahrane u njihovoj zapadnoafričkoj domovini, pa se Kardi B obavezala da plati troškove repatrijacije tela poginulih u Gambiju, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Adamsa.

„Izuzetno sam ponosna što sam iz Bronksa. Imam puno članova porodice i prijatelja koji još uvek tamo žive i rade. Kada sam čula za požar i sve žrtve, znala sam da moram nešto da učinim i pomognem“, izjavila je popularna njujorška reperka.

Njujorške vlasti su ranije saopštile da je požar zgrade u Bronksu od 9. januara bio najsmrtonosniji u poslednje tri decenije i da je izazvan kvarom na sistemu grejanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar