Njujork: Svih 29 ranjenih u eksploziji pušteno iz bolnice

Svih 29 ranjenih u eksploziji u Njujorku pušteni su iz bolnice, saopštili su danas gradski zvaničnici dodajući da istražitelji još pokušavaju da utvrde motiv napada.

„Svih 29 povređenih su pušteni iz bolnice i to su veoma dobre vesti“, rekao je komandant gradske vatrogasne brigade Danijel Nigro na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio naglasio je da ni motiv ni njegova priroda nisu poznati, preneo je AFP.

Prema njegovim rečima, nije jasno da li je u pitanju politička ili lična motivacija.

Blazio je naglasio da će biti razmotrene sve moguće teorije o tome šta se dogodilo, ali da trenutno ne postoje konkretni dokazi.

Guverner Njujorka Endrju Kuaoma ranije je rekao da je eksplozija u Njujorku, bila akt terorizma, ali zasad nema indicija koje ovaj napad povezuju sa nekom međunarodnom grupom.

Eksplozija je noćas potresla kvart Čelsi na njujorškom Menhetnu, a na drugoj lokaciji u istom delu Njujorka pronađeno je nešto što liči na ekspres lonac, koji je žicama povezan sa malim uređajem tamne boje, javio je Si-En-En pozivajući se na izvore u policiji.

„En-Bi-Si njuz“ je objavio, pozivajući se takođe na njujoršku policiju, da su istražitelji na drugoj lokaciji pronašli nešto što liči na ekspres lonac sa „lepljivom trakom, žicama i mobilnim telefonom“, koji je ostavljen na trotoaru, ali još nije potvrđeno da se radi o eksplozivnoj napravi.

Ekspres lonac je korišćen u izradi eksplozivne naprave koja je ubila troje i ranila 200 ljudi tokom maratonske trke u Bostonu 2013. godine.

Američki mediji navode i da policija proverava video snimke sa mesta prve eksplozije u Čelsiju na kojima se čini da je prikazana osoba koja ostavlja nešto iza sebe, što je policajce dovelo do zaključka da se radi o namernom činu.

Izvor Rojtersa u njujorškoj policiji naveo je da prvi nalazi istrage eksplozije ukazuju da se ona dogodila u kontejneru za smeće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

eksplozija u Njujorkupovređeniterorizam
Komentari (0)
Dodaj komentar