NO INA, vladajuća koalicija i opozicija o najvećoj pljački

ZAGREB – Posle otkrivanja najveće pljačke u istoriji Hrvatske, danas će se sastati Nadzorni odbor kompanije INA, ali i odvojeno stranke vladajuće koalicije koji će raspravljati o istoj temi, dok su ovim povodom opozicione stranke najavile niz konferencija za medije.

Povod je akcija u kojoj su u subotu Uskok i policija privedeni direktor u INI Damir Škugor, predsednik Hrvatske advokatske komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane, kao i predsednica uprave firme Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Zagrebačka N1 tv. podseća da su alarm za akciju Uskoka i policije upalile su banke koje su detektovale sumnjive račune, koji su potom blokirani sa do sada najvećim iznosom u hrvatskoj istoriji od čak 813 miliona kuna (jedan evro vredi oko 7,5kuna).

Uskok, međutim, procenjuje da je šteta počinjena sa malverzacijama gasom još veća.

Vanrednu sednicu Nadzornog odbora su, prenosi N1 tv. tražili MOL i ministar Davor Filipović, a zbog toga je i premijer Andrej Plenković juče u Banske dvore pozvao i hrvatske članove Nadzornog odbora, da se vidi, kako se navodi, koja će strategija biti i koji će se odgovori tražiti da bi se ustanovilo čiji je ovo bio propust.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar