Novi napad na američku vojsku u Siriji, pet osoba poginulo (foto, video)

Najmanje pet osoba je poginulo u napadu na kolonu američkih i kurdskih snaga u Siriji, javlja agencija AFP, pozivajući se na nevladinu organizaciju „Sirijska opservatorija za ljudska prava“, čije je sedište u Londonu.

https://youtu.be/ojMjJJNqffc

Kako javlja AFP, napad je izveo samoubica u automobilu punom eksploziva. Ubijeni su pripadnici „Demokratskih snaga Sirije“ (Kurdi), koje podržavaju SAD, dok su dva američka vojnika povređena.

Ranije je agencija SANA javila da je došlo do eksplozije u provinciji Haseke, koja se nalazi na severoistoku Sirije. Libanska televizija „Majadin“ je javila da je automobil eksplodirao na kontrolnom punktu kurdskih snaga tokom prolaska vojne patrole međunarodne koalicije na čelu sa SAD.

Podsetimo, prošle nedelje su četiri američka vojnika poginula, dok su tri povređena u eksploziji u Manbidžu. Američki predsednik Donald Tramp je prošlog meseca najavio povlačenje snaga SAD iz Sirije, što je izazvalo zabrinutost i nametnulo pitanje kako će se popuniti bezbednosni vakuum na mestu gde su dosad bile američke snage.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

američka vojskanapadsirija
Komentari (0)
Dodaj komentar