O padu letilice vlada ćuti ne bi li se priča zataškala

ZAGREB – Rezutati istrage o nedavnom padu bespilotne letilice na Zagreb zvanično još nisu saopšteni, premijer i ministar odbrane Mario Banožić tvrdili su da je letilica nosila bombu ćute, a bezbednosni stručnjak Pavle Kalinić kaže da se ta priča i dalje razvlači da bi se zataškala.

“To se razvlači ne bi li se zataškalo. Vlada je loše istrčala tvrdeći da je na dronu bila bomba, ali pokazali su ljudi koji su inače stručni, da nema bombe. Nema šanse da je bilo neke bombe, to je bio prastari sovjetski izviđački dron i priča o bombi ne postoji“, tvrdi Kalinić.

Da je, kako kaže, dron nosio bombu od 120 kg, na nekoliko kolometara od njenog pada ne bi bilo stakla, ne bi bilo ni delova, a obližni studentski centar bi bio ozbiljno devastiran.

Gostujući na zagrebačkoj N1 tv., ovaj bezbednosni stručnjak kaže da smatra da je dron došao iz Ukrajine, najverojatnije greškom.

„Pokazalo se da je taj NATO kišobran za zaštitu prilično šupalj, da je hrvatska protivvazdušna odbrana zamrznuta i laž je bila da smo to videli dva-tri minuta, imali smo dovoljno vremena za reakciju. Pokazalo se da nismo pripremljeni ni sposobni”, rekao je Kalinić.

O vladi kaže da se pokazala kao nekompetentna u ovom slučaju i da su rezultati nadležnog Instituta pokazali da bombe nema, iako premijer Andrej Plenković, kako kaže, tvrdi drugačije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar