Obostrani interes za jačanje saradnje Srbije i Kine

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador Kine u Beogradu Li Mančang razgovarali su danas o jačanju bilateralnih odnosa, Kosovu i ulozi UN i izrazili zadovoljstvo rezultatima nedavne posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Kini.

Kako je saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova, ambasador Li je ocenio da su odnosi dve zemlje u stalnom usponu o čemu svedoče dogovori o novim investicionim projektima tokom Nikolićeve posete Kini.

Li je izneo stavove Kine o reformi UN i u okviru toga Saveta bezbednosti UN.

Dačić je istakao značaj odnosa sa Kinom, od podrške u najvažnijim pitanjima do konkretnih oblika saradnje, naglašavajući ulogu Kine kao stalne članice Saveta bezbednosti UN. Upoznao je ambasadora Lija sa pitanjem ugroženosti srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji i neprihvatljivosti kosovskog zahteva za članstvo u UNESKO navodi se u saopštenju.

U razgovoru je izražen interes za razvoj saradnje u svim oblastima u kojima dve zemlje prepoznaju potencijale za zajedničke rezultate. Takođe, ocenjeno je da je uloga UN u očuvanju svetskog mira, u susret obeležavanju 70-godišnjice postojanja ove organizacije, i dalje nezamenljiva, dodaje se u saopštenju.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar